Yhdistyksemme

Uudenmaan keliakiayhdistys on perustettu vuonna 1991. Uudenmaan keliakiayhdistys ry on valtakunnallisen Keliakialiitto ry:n jäsenyhdistys. Se toimii yhteistyössä Keliakialiiton kanssa alueellisena potilasyhdistyksenä ja vaikuttamiskanavana. Yhdistyksen tavoitteena on edistää keliakiaa ja ihokeliakiaa sairastavien sekä muiden gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien henkilöiden ja heidän läheistensä hyvinvointia ja motivoida sairauden hyvään hoitoon tarjoamalla tietoa ja vertaistukea. Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä keliakian tunnettuutta toiminta-alueellaan.

Yhdistys tekee yhteistyötä muun muassa jäsenten, heidän läheistensä, kattojärjestönsä Keliakialiiton, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön, muiden potilasyhdistysten sekä ravitsemisalan henkilöstön kanssa.

Gluteenittomia tapahtumia järjestetään joko yhdistyksen toimitilassa tai muualla yhdistyksen toimialueella. Lisäksi järjestetään uusien jäsenten tapahtuma sekä retkiä ja tutustumiskäyntejä resurssien mukaan. Yhdistys voi järjestää myös muun muassa erilaisia gluteenittomaan ruokavalioon liittyviä kursseja jäsenilleen. Yhdistyksen koulutetut vertaistukihenkilöt opastavat yhdistyksen jäseniä ja muita keliakiatietoa tarvitsevia.

Jäsenmäärämme on noin 4500.

Toiminta-alueemme kunnat ovat:

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Toiminta-alueen kartta