Yhdistyksemme

Uudenmaan keliakiayhdistys ry on valtakunnallisen Keliakialiitto ry:n jäsenyhdistys ja se on perustettu vuonna 1991. Yhdistyksemme toimii yhteistyössä Keliakialiiton kanssa alueellisena potilasyhdistyksenä ja vaikuttamiskanavana sekä lisää keliakian tunnettuutta Uudellamaalla.

Organisaatiokaavio

Edistämme keliakiaa ja ihokeliakiaa sairastavien sekä muiden gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien henkilöiden ja heidän läheistensä hyvinvointia. Motivoimme sairauden hyvään hoitoon tarjoamalla tietoa ja vertaistukea.

Yhdistys tekee yhteistyötä kattojärjestönsä Keliakialiiton, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön, muiden potilasyhdistysten sekä ravitsemusalan henkilöstön kanssa. Ja totta kai tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat jäsenet ja heidän perheensä!

Gluteenittomia tapahtumia, lasten tapahtumia, luentoja, vierailuja ja kursseja järjestetään eri paikkakunnilla Uudellamaalla. Yhdistyksen vertaistukihenkilöt opastavat yhdistyksen jäseniä ja muita keliakiatietoa tarvitsevia.

Yhdistys toimii pääosin vapaaehtoisvoimin. Uudet ideat ja toimijat ovat tervetulleita mukaan. Voit osallistua silloin tällöin vaikkapa olemalla mukana tapahtumajärjestelyissä tai tulemalla mukaan osaksi mukavaa hallitusporukkaa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Tietoa keliakiasta löydät Keliakialiiton sivuilta. Keliakialiiton linkin kautta voit myös liittyä jäseneksi ja kirjautumalla Keliakialiiton sivuille omalla jäsennumerollasi voit päivittää tietojasi jäsenrekisterissä. On tärkeää, että pidät tietosi (esim. sähköposti) ajan tasalla, koska vain silloin Keliakialiiton ja yhdistyksen kirjeet löytävät perille.

Jäsenmäärämme on noin 4500.

Toiminta-alueemme kunnat ovat:

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Toiminta-alueen kartta
Toiminta-alueen kartta