Tammikuu

Potilas- ja asiakasturvallisuus on yhteinen asia -verkkoluento

Aika: to 21.1.2021 klo 17:30-19

Paikka: Teams -verkkoluento

Suomeen vuonna 2019 perustetun Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen tavoitteena on edistää ja kehittää potilas- ja asiakasturvallisuutta koko Suomessa tutkitusti ja vahvassa yhteistyössä kaikkien kanssa. Yksi keskuksen kansallisista tehtävistä on potilaan ja asiakkaan osallisuuden edistäminen.

Potilas- ja asiakasturvallisuudella tarkoitetaan periaatteita ja toimintoja, joiden tarkoituksena on varmistaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen, huolenpidon ja hoidon turvallisuus sekä suojata asiakaita tai potilaita vahingoittumasta.

Potilaan näkökulmasta potilasturvallisuus on sitä, että hän saa oikeaa hoitoa, oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Turvallisuudesta huolehtiminen on aina ensisijaisesti ammattihenkilöstön vastuulla. Jokainen, myös potilas ja asiakas oman elämänsä ja sairautensa kokemusasiantuntijana, on osallinen ja voi osaltaan vaikuttaa potilas- ja asiakasturvallisuuden varmistamiseen.

Luennoijana Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen erityisasiantuntija Tarja Pajunen. Mukaan verkkoluennolle pääset ilmoittautuneille lähetettävän linkin kautta. Ilmoittaudu viimeistään 20.1.2021. Tule mukaan keskustelemaan, kehitetään potilas- ja asiakasturvallisuutta yhdessä!

Luennot järjestetään yhteistyössä Uudenmaan munuais- ja maksayhdistyksen sekä Pääkaupunkiseudun diabetesyhdistyksen kanssa.

Helmikuu

Gluteeniton kasvisruokakurssi - SIIRRETÄÄN MYÖHEMMÄKSI KEVÄÄLLE, TÄYNNÄ

(Piti olla su 7.2. klo 10-14)

Paikka: Uudenmaan Marttojen opetuskeittiö (Lapinlahdenkatu 3 A, Helsinki)

Kurssilla kokkaillaan paljon erilaisia ja herkullisia gluteenittomia ruokia. Kurssi sopii hyvin myös aloittelijoille, ja lapsetkin ovat tervetulleita kokkaamaan aikuisten seurassa. Ohjaajana toimii ravitsemusterapeutti Tuuli Westerholm.  Max. 12 hlö. Osallistumismaksu 15 € / hlö. Kerro ilmoittautuessa myös muut erikoisruokavaliot kuin gluteenittomuus.

Kurssi on järjestettu syksyllä peruuntuneen tilalle, ja syksun kurssin ilmoittautuneet ovat etusijalla.

Maaliskuu

Jäsenretki Kansallismuseoon (PERUTTU)

Aika: ti 2.3 klo 13-15

Paikka: Kansallismuseo (Mannerheimintie 34, Helsinki)

Syödään yhdessä lounas museoravintolassa ja tutustutaan Rohkeus, rakkaus, vapaus! Muumit 75 -näyttelyyn opastuksen johdolla. Max. 20 hlö. Näyttelytiloissa on kasvomaskisuositus. Yhdistys tarjoaa kasvomaskit, lounaan, opastuksen ja pääsyliput (jos sinulla on museokortti, voit ottaa sen mukaan).

Tapahtuma on peruttu.

Anemia ja keliakia -verkkoluento

Aika: ti 9.3. klo 18-19

Paikka: Teams

Lastentauteihin erikoistuva lääkäri, väitöskirjatutkija Marleena Repo luennoi anemiasta, raudanpuutteesta ja keliakiasta Teamsissa. Ilmoittaudu viimeistään 8.3. ja saat linkin tapahtumapäivänä sähköpostiisi. Mukaan mahtuu max 300 henkilöä.

Sääntömääräinen kevätkokous ja luento unettomuudesta

Aika: ti 23.3. klo 17:30, luento n. 18:15 alkaen

Paikka: Vain verkkokokous Teamsissa (huomaa ilmoittautuminen)

Sääntömääräisessä kevätkokouksessa käsitellään vuoden 2020 toimintakertomus, vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään tili- ja vastuuvapaudesta tilivelvollisille.  Kokoukselle hyväksyttäväksi esitettävät dokumentit ovat nähtävissä yhdistyksen verkkosivulla.

HUOM! Kevätkokoukseen suositellaan osallistuttavaksi vain verkossa. Poikkeamislaki sallii sen, Laki väliaikaisesta poikkeamisesta ... yhdistyslaista ja eräistä muista yhteisölaeista covid-19-epidemian leviämisen rajoittamiseksi (677/2020) on voimassa 3.10.2020 - 30.6.2021. Mahdollinen äänestys suoritetaan sähköisesti.

Virallsen kokouksen jälkeen kuulemme unikouluttaja Johannes Kajavan verkkoluennon unettomuudesta ja sen lääkkeettömistä hoitomuodoista. Aikaa on myös kysymyksille.

Ilmoittaudu kokoukseen viimeistään 22.3., jotta kokousjärjestelyt voidaan toteuttaa osallistujille turvallisella tavalla ja osallistumislinkki saadaan lähetettyä etäosallistujille. Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostilla tai puhelimella uudenmaankeliakiayhdistys@outlook.com, puh. 09 4319 6490. Tuotemyyntiä ei tällä kertaa järjestetä.

Huhtikuu

Ravitsemusterapeutin verkkoluento uusille keliaakikoille

Aika: ti 6.4.2021 klo 18-19

Paikka: Teams

Tervetuloa kuuntelemaan ravitsemusterapeutti Kirsi Englundin verkkoluentoa gluteenittomasta ruokavaliosta. Tilaisuus on erityisesti tarkoitettu keliakiadiagnoosinsa hiljattain saaneille, mutta myös pidempään sairastaneet ovat tervetulleita kertaamaan tietojaan. Ilmoittaudu viimeistään 5.4., niin saat osallistumislinkin sähköpostiisi. Ilmoittautumiset mieluiten sähköpostilla tai oheisella lomakkeella.

Toukokuu

Gluteenitonta  kasvisruokaa -verkkoluento

Aika: ma 17.5.2021 klo 17.30-

Paikka: Teams

Esityksen pitää ravitsemusterapeutti Tuuli Westerholm. Tule kuulemaan ja kyselemään, kuinka koostaa monipuolinen gluteeniton kasvisruokavalio ja kuinka ottaa kasvisruoka osaksi arkiruokailua.  Luento sopii niin seka- ja kasvissyöjille kuin vegaaneillekin.

Ilmoittaudu viimeistään 16.5., niin saat osallistumislinkin sähköpostiisi. Ilmoittautumiset mieluiten yhdistyksen sähköpostiin tai oheisella lomakkeella.

Gluteenitonta kesägrillailua -verkkoluento

Aika: ke 26.5. klo 18

Paikka: Teams

Ohjelmassa on Uudenmaan keliakiayhdistyksen vertaistukihenkilön, ravitsemusteknikko Irma Hellgrenin alustus gluteenittomasta grillauksesta ja aikaa osallistujien kysymyksille.

Ilmoittaudu viim. 25.5. niin saat osallistumislinkin sähköpostiisi. Ilmoittautumiset mieluiten yhdistyksen sähköpostiin tai oheisella lomakkeella.