Tapahtumat

Järjestämme gluteenittomia tapahtumia ja tilaisuuksia toimialueellamme. Ilmoitamme tapahtumistamme verkkosivuillamme, Gluteeniton elämä -lehden "Tapahtumia lähelläsi"-palstalla ja Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä sekä  lehden välissä ja sähköpostitse ilmestyvässä jäsentiedotteissamme. Tervetuloa mukaan tapahtumiimme!

Katso Keliakialiiton järjestämät tapahtumat (esim. sopeutumisvalmennuskurssit) Keliakialiiton sivuilta. Valitse alasvetovalikosta järjestäjäksi Keliakialiitto.

HUOM! Yhdistyksen vakuutus ei kata tapaturmia yhdistyksen tapahtumissa tai retkillä. Huolehdithan, että omat vakuutuksesi ovat ajan tasalla.

Tärkeää koronatietoa!

Seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeita, jotta voimme varmistaa tapahtumien turvallisen toteutuksen. Huomioi:

• Älä osallistu toimintaan, jos tunnet vähäisiäkään flunssan oireita.
  • Noudata vähintään kahden metrin turvaväliä.
  • Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.
  • Yhdistyksen tapahtumissa on saatavilla käsidesiä ja kasvomaskeja
  • Älä osallistu toimintaan, jos olet palannut ulkomailta alle kaksi viikkoa sitten.
  • Emme suosittele riskiryhmiin kuuluvien osallistumista tapahtumiin.

Elokuu

Perhetapahtuma Ketolan strutsitilalla

Aika: 14.8.2021 klo 12-14

Paikka: Ketolan strutsitila (Korvenojantie 17, Nurmijärvi)

Luvassa on strutsisafari, tietokilpailu, mahdollisuus paistaa omia makkaroita ja yhdistyksen tarjoamat kakkukahvit / mehukestit! Tapahtuma on osa yhdistyksen juhlavuoden toimintaa. Ilmoittaudu 5.8. mennessä ja kerro samalla myös muut ruokarajoitteet kuin keliakia. Omavastuuosuus on 5 € / hlö tai perhelippu 15 €.

Retki Kellokosken ruukkialueelle

Aika: 21.8.2021 klo 11:30-16

Paikka: Kellokosken ruukki (Vanha Valtatie 190, Tuusula)

Tutustutaan sairaalamuseoon ja ruukin tehdasmuseoon opastuksen johdolla sekä kahvitellaan yhdessä. Yhdistys tarjoaa kahvin / teen ja pienen suolapalan. Aikaa myös omatoimiseen kiertelyyn alueen pienissä putiikeissa, padolla ja lähiympäristössä. Mahdollisuus yhteiskuljetukselle Järvenpään asemalta klo 11:15 ja tapahtuman jälkeen takaisin asemalle. Ilmoittaudu viimeistään 16.8. ja kerro tuletko paikalle omin neuvoin vai yhteiskuljetuksella. Yhteiskuljetuksesta peritään 5 € omavastuuosuus (menopaluu). Kellokosken ruukkialue ei ole esteetön.

Kasvisruokakurssi (PERUTTU)

Aika: 22.8.2021 klo 10-14

Paikka: Uudenmaan Marttojen opetuskeittiö (Lapinlahdenkatu 3 A, Helsinki)

Kurssilla kokkaillaan paljon erilaisia ja herkullisia gluteenittomia ruokia. Kurssi sopii hyvin myös aloittelijoille, ja lapsetkin ovat tervetulleita kokkaamaan aikuisten seurassa. Ohjaajana toimii ravitsemusterapeutti Tuuli Westerholm.  Max. 10 hlö. Osallistumismaksu 15 € / hlö. Kerro ilmoittautuessa myös muut erityisruokavaliot kuin gluteenittomuus.

Syyskuu

Aktiiviliikkujan gluteeniton ravitsemus -verkkoluento

Aika:  ma 6.9.2021 klo 18-19

Paikka: Teams -verkkoluento

Tervetuloa kuulemaan verkkoluentoa aktiiviiliikkujan gluteenittomasta ravitsemuksesta. Luennon pitää Ravitsemusasiantuntija, ETM Niina Kuusisto. Ilmoittaudu viim. samana päivänä klo 12 mennessä, niin saat osallistumislinkin sähköpostiisi. Myös muiden paikallisyhdistysten jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan!

Gluteeniton kokkauskurssi

Aika: ke 8.9.2021 klo 17-20

Paikka: Keskustakirjasto Oodin pienryhmäkeittiö (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki)

Tervetuloa gluteenittomalle kokkauskurssille! Kurssin ohjaajana toimii ravitsemusterapeutti Kirsi Englund. Max 10 hlö. Osallistumismaksu 15 € / hlö. Ilmoittaudu viimeistään 6.9.  Kerro ilmoittautuessa myös muut erityisruokavaliot kuin gluteenittomuus. Etusijalla uudet jäsenet, jotka eivät vielä ole osallistuneet kokkauskursseille.

Lasten välipalakurssi

Aika: pe 10.9.2021 klo 17-19

Paikka:  Vantaan opiston kotitalousluokka (Lummetie 5, Vantaa)

Tervetuloa alakouluikäiset (7-12 vuotiaat) opettelemaan herkullisten ja ravitsevien välipalojen kokkausta! Ilmoittaudu viimeistään 26.8. Max 10 hlö.  Kerro ilmoittautuessa myös muut erityisruokavaliot kuin gluteenittomuus.

Lohjan ulkoilutapahtuma ja kahvit

Aika: la 11.9.2021 klo 13-16

Paikka: Liessaaren luonto- ja hyvinvointipolku (Haikarinkatu 17, Lohja) ja kahvilasta ilmoitetaan myöhemmin.  Yhdistys tarjoaa kahvin / teen ja piiraan / kakkupalan. Kerro ilmoittautuessa myös muut erityisuokavaliot kuin gluteenittomuus. Ilmoittaudu viimeistään 6.9. Lisätietoja luontopolusta täällä.

Lokakuu

Yhdistyksen 30-vuotisjuhlat

Aika: La 9.10.2021

Paikka: Ravintola Sipuli, Helsinki

Lisätietoja tulee myöhemmin!

Marraskuu

Yhdistyksen syyskokous

Aika: 23.11.2021 klo 18

Paikka: varmistuu myöhemmin

Lisätietoja tulee myöhemmin!

Ilmoittaudu

Voit myös ilmoittautua sähköpostitse tai puhelimitse. Lisätietoja tapahtumistamme sähköpostitse uudenmaankeliakiayhdistys(at)outlook.com tai puhelimitse 09-4319 6490.