Tapahtumat

Tervetuloa mukaan gluteenittomiin tapahtumiimme!

Yhdistyksen tilaisuuksiin voit ilmoittautua tapahtuman yhteydessä olevalla ilmoittatumislomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen uudenmaankeliakiayhdistys(at)outlook.com tai soittamalla numeroon 041 314 4408 (ti, ke ja pe klo 10-14). 

Tulossa syyskaudella

Muista seurata sähköpostiasi, sillä lisätietoja on tulossa pian!

Gluteeniton illallinen
Aika: 17.10. klo 18
Paikka: Fat Lizard Töölö, Helsinki
Rentoa ruokailua gluteenittomasti

SuperPark – sisäaktiviteettipuisto
Aika: la 8.11. klo 9–13
Paikka: SuperPark, Vantaa
Täydellinen tapa purkaa energiaa – sopii kaikenikäisille.

Syyskokous
Aika: to 27.11. klo 18
Paikka: Runeberginkatu 15 A 1, Helsinki
Tärkeä tilaisuus vaikuttaa ja kuulla ajankohtaisista asioista.

Pirjon Pakarin pikkujoulut
Aika: to 4.12.
Paikka: Pirjon Pakari, Nurmijärvi
Jo perinteeksi muodostunut lämminhenkinen ilta täynnä joulumieltä.

Syksyn ruokakurssit

Leivontakurssi yhdessä Vantaan aikuisopiston kanssa

Gluteenitonta arkiruokaa ja -leivontaa vatsaystävällisesti

Aika: la 20.9. klo 11 - 14:45
Paikka: Vantaan aikuisopisto, Tikkurila. Lummetie 5, Vantaa

Tervetuloa valmistamaan erilaisia leipiä gluteenittomasti sekä arkiruokaa gluteenittomuus ja FODMAP huomioiden. Tutustumme kurssin aluksi herkälle vatsalle sopiviin raaka-aineisiin ja valmistamme maukasta ja helppoa kotiruokaa. Max 12 osallistujaa. Osallistumismaksu: 15 € jäsen / 25 € ei-jäsen. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella mukaan. 

Kurssille vapautunut tilaa kolmelle osallistujalle! 

Ilmoittaudu Vantaan opiston leivontakurssille:

Lasten leivontakurssi

Aika: su 30.11. klo 12 -15
Paikka: Vantaan aikuisopisto, Tikkurila. Lummetie 5, Vantaa

Tule mukaan kokkailemaan! Lasten ruuanlaittokurssilla valmistetaan helppoja ja herkullisia gluteenittomia ruokia iloisessa ilmapiirissä. Tärkeintä on yhdessä tekeminen, uudet taidot – ja tietysti herkuttelu! Ohjaajina toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset Sanna Pyy ja Petriina Punna, joilla on kokemusta lasten kanssa toimimisesta ja intohimo ruokaan.
Kurssin toinen osa: gluteeniton leivontakurssi 30.11. – varaa molemmat! (voit osallistua myös vain yhdelle kurssille)
Paikkoja rajoitetusti – Suositusikä 7-13 vuotta. (Voit osallistua kurssille vanhemman kanssa). 

Kurssit ovat täynnä. Voit kysyä peruutuspaikkoja sähköpostitse. 

Leivontakurssit yhdessä Espoon työväenopiston kanssa

Kurssit järjestää Espoon työväenopisto ja kurssille ilmoittaudutaan Ilmonetin kautta. Ilmoittautuminen alkaa 3.6. klo 12:30 Kurssimaksu 40 € / 21 €. Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman nopeasti, sillä kurssit ovat kaikille avoimia. Kurssimaksu maksetaan Espoon työväenopistolle, mutta yhdistyksen jäsen saa maksukuittia vastaan kurssista 20 € kompensaation. Toimitathan kuitin ja tilinumerosi järjestösihteerille sähköpostitse.
 

Gluteenitonta ruokaa vatsaystävällisesti

Gluteenitonta ruokaa vatsaystävällisestike 29.10. klo 17 -21
Gluteenitonta ruokaa vatsaystävällisesti jouluun, ke 3.12. klo 17 -21
Paikka: OMNIA Leppävaara, Komentajankatu 5 A, Espoo
FODMAP-ruokavalio voi olla avuksi herkästi reagoivan vatsan kanssa. Tule oppimaan aiheesta lisää!
FODMAP-ruokavaliossa karsitaan suolistossa bakteerikäymistä aiheuttavia hiilihydraatteja, kuten gluteenia sisältäviä viljoja ja tiettyjä kasviksia. Lista on toki kattavampi. Tällä tavoin vähennetään kipuja, turvotusta ja muita hankalia suolisto-oireita. Illan aikana valmistamme ruokia ja leivonnaisia, jotka sopivat niin gluteenitonta kuin FODMAP-ruokavaliota noudattavalle.
Kurssilla opit valmistamaan maukasta ja vatsaystävällistä ruokaa, ja tiedät, mitä raaka-aineita kannattaa erityisesti suosia.


Gluteeniton hiivaleivonta - sämpylöitä ja pullia

Aika: to 06.11. klo 17:00 - 20:15
Verkkokurssi
Anna kotiisi levitä tuoreiden leipien ja pullien hurmaava tuoksu!
Tule mukaan kurssille, jossa sukellamme gluteenittoman hiivaleivonnan maailmaan! Opit valmistamaan kaksi erilaista sämpylätaikinaa sekä pehmeän pullataikinan, josta syntyy niin korvapuusteja kuin voisilmäpulliakin.
Kurssilla saat selkeitä ohjeita, käytännön vinkkejä ja ennen kaikkea rohkaisua uskaltaa leipoa – gluteenittomasti ja ilolla. Olitpa vasta aloittamassa tai jo kokenut leipoja, tämä kurssi antaa uusia ideoita omiin leivontahetkiisi.


Gluteeniton hapanjuuri

Kaksi opetuskertaa: ma 17.11. klo 17:00 – 17:45 ja ma 24.11. klo 17:00 - 19:30
Verkkokurssi
Unelmoitko omasta gluteenittomasta hapanjuuresta?
Nyt sinulla on mahdollisuus leipoa oma juuri, ja oppia kaikki siihen liittyvät työvaiheet! Kurssilla sukellamme tähän ihmeelliseen maailmaan, ja saat parhaat niksit juuren hoitoon, säilyttämiseen ja hyödyntämiseen arjen leivonnassa. Kurssi sopii kaikille uteliaille kotileipureille, kokemuksesta riippumatta.
Ensimmäisellä kurssikerralla valmistetaan gluteeniton hapanjuuri, ja saat neuvot sen hoitamiseen. Toiselle kurssikerralla leivotaan herkullinen hapanjuurileipä, ja opettaja kertoo enemmänkin tietoa aiheesta.


Verkkokurssilla tunnit pidetään reaaliaikaisesti Zoom-alustalla ja kukin hankkii tarvittavat raaka-aineet itse. Opetusta ei tallenneta. Saat verkko-opetuksen linkin ja ohjeet sähköpostilla 3-5 päivää ennen kurssin alkua. Luen lisää kurssin omalta sivulta.

Voit myös ilmoittautua sähköpostitse tai puhelimitse. Lisätietoja tapahtumistamme sähköpostitse uudenmaankeliakiayhdistys(at)outlook.com tai puhelimitse 041 314 4408.

HUOM! Yhdistyksen vakuutus ei kata tapaturmia yhdistyksen tapahtumissa tai retkillä. Huolehdithan, että omat vakuutuksesi ovat ajan tasalla.

Katso Keliakialiiton järjestämät tapahtumat (esim. sopeutumisvalmennuskurssit) Keliakialiiton sivuilta. Valitse alasvetovalikosta järjestäjäksi Keliakialiitto.